Vuosien passiivinen haaveeni toteutuu nyt, perustin juuri blogin!
Ideoita tursuaa, mutta pitänee muistaa maltin olevan valttia.
Istun tässä hirsitalon kuistilla elokuun tuulessa, auringon lämmittäessä vain sen verran, että olen kietoutunut lisälämpöä saadakseni kevytuntuvatakkiin. Sisällä uunissa kypsyy punikkitattipiiras, elämäni ensimmäinen.

Ps: Piirakasta tuli oikein hyvä ja mielestäni ihan kauniskin.
Oletteko koskaan kypsentäneet punikkitattia? Rumempaa kypsyjää saa hakea! Kaunis nuori tatti muuttui pannulle pilkottuna sinisen liman tahrimaksi ruskeaksi sotkuksi!
Julkaisen blogissani vain omia ohjeitani, joita keksin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Ruostehelmen tattipiiras:

Sekoita ensin pohjan aineet kulhossa taikinaksi, taputtele pienehköön vuokaan.

2dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
50g juustoraastetta
125g voita
0,5dl maitoa


Levitä taikinan päälle noin 1dl pilkottuja, paistettuja sieniä, 1dl sipulisilppua, 6 siivua pilkottua metvurstia, kourallinen pieneksi silputtua lehtikaalia ja kaada kaiken päälle munamaito, joka saadaan sekoittamalla 3 munaa, noin desi juustoraastetta, vähän mustapippuria ja puoli desiä maitoa.

paista 200 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä sen verran, että täyte jähmettyy.
Piirakka oli oikeasti todella hyvä! Reunatkin maistuivat makoisalta ihan sellaisenaan, kokeilkaa ihmeessä!